Општинско веће општине Варварин је на данашњој седници усвојило Правилник о пружању услуге помоћ у кући за одрасла и стара лица, Решење о утврђивању економске цене услуге и Решење о утврђивању критеријума за учешће у цени услуге. Наведена документа представљају полазну основу за покретање пружања услуге у оквиру пројекта.

Пројекат “Помоћ у кући за достојанствену старост“ реализују у партнерству Општина Варварин и Удружење грађана за подршку европским интеграцијама “Евроконтакт“ Крушевац. Вредност пројекта износи 187.211,53 евра, од чега је донација Европске уније 152.970,54 евра.

Ова активност је део пројекта “Подршка Европске уније инклузивном друштву“, коју ЕУ финансира са 5.4 милиона евра, а који спроводи Делегација Европске уније у Републици Србији (www.europa.rs), у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања (www.minrzs.gov.rs). Пројекат има за циљ да обезбеди већу друштвену укљученост угрожених група у Србији као што су старија лица, деца, припадници мањина укључујући Роме и Ромкиње и други. ЕУ је кроз пројекат бесповратно доделила 4,3 милиона евра у виду 28 грантова, који ће се реализовати у 36 градова и општина у Србији до краја 2017. Пројекти, које спроводе републичке и покрајинске институције социјалне заштите, општине и градови, центри за социјални рад, удружења грађана, фондације, образовне установе и јавна предузећа, ће повећати обим и квалитет услуга на локалу у области социјалне и здравствене заштите, становања, образовања и запошљавања и тиме ојачати друштвену укљученост угрожених група. Више о пројекту можете сазнати на www.socijalnainkluzija.rs .

ПРАВИЛНИК О ПРУЖАЊУ УСЛУГЕ „ПОМОЋ У КУЋИ ЗА ОДРАСЛА И СТАРА ЛИЦА“

РЕШЕЊЕ О КРИТЕРИЈУМИМА

РЕШЕЊЕ О УТВРЂИВАЊУ ЦЕНА УСЛУГА

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *